Werkvormen

 

“Het doel van geestelijk raadswerk blijft toch het vrijmaken van
die krachten die de ander in staat stellen tot het zelfstandig hanteren van een levensvisie.”

– Jaap van Praag

Schaduwwerk

Volgens de psychoanalyticus Carl Jung hebben we onze schaduw te integreren op onze weg richting zelfverwerkelijking. Met schaduwwerk werken we aan de integratie van onderdrukte delen van onszelf. Vind je je buurman bijvoorbeeld een zelfingenomen klootzak? En begrijp je niet hoe iemand zo kan zijn? Dan is de kans groot dat je dat deel in jezelf hebt weggestopt. Je eigen zelfingenomenheid weer integreren betekent dat je weer kunt gaan staan voor wat je belangrijk vindt. In elke schaduw is bronkracht te vinden.

Visie-ontwikkeling via bronverkenning

Middels open gesprekken, visualisaties en loopoefeningen begeleid ik mensen naar het centrum van hun eigen verlangen. Door in je eigen diepte te stappen kun je direct ervaren waar het leven voor jou over gaat. Dat is de basis voor een visie die in je hart leeft. 

Lichaamsoefeningen

Door middel van het in beweging zetten van het lichaam komen we in contact met alles dat vast is komen te zitten. Door het lichaam weer te openen komt de onderdrukte levenskracht weer tot je beschikking. Een voorbeeld is het ervaren van je eigen woede, waardoor je weer in contact kan komen met je eigen grenzen en integriteit.  Je lichaam is een toegangspoort tot veel van je vitaliteit. 

Confrontatie

Eén van de belangrijkste werkvormen die ik gebruik is de confrontatie. Ik laat je niet wegkomen met excuses waarmee je jezelf klein houdt. Als jij wilt groeien of een probleem wilt aangaan, dan moet je allereerst jezelf onder ogen komen. Om die reden spiegel ik je. Ik geef je terug waar je voor wegloopt en welke belemmerende patronen je hebt opgebouwd. 

 

 

Info

Patrick van Wageningen

Bronkracht@outlook.com

06-31356794

Spreker, docent & trainer voor Persoonlijk Leiderschap en bewustzijnsontwikkeling

MAILING

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten en content van Bronkracht? Vul dan hier je naam en e-mailadres in.